Foto: Jorgos Theteroglou

VV Maarssen VR1 wint simpel met 5-1 van hekkensluiter

MAARSSEN - Maarssen heeft zondag een simpele 5-1 zege geboekt op Alcmaria Victrix. Grote vrouw aan Maarssen-kant was Marieke Baas, die een hattrick scoorde. Door deze zege blijft VV Maarssen VR1 koploper in de competitie.

Alcmaria Victrix uit Alkmaar staat nummer laatst op de ranglijst en haalde pas drie punten. In de uitwedstrijd won Maarssen nog met 1-11. Marieke Baas wist toen vijf keer te scoren. Kennelijk zorgde dat toch voor wat gemakzucht bij VV Maarssen, want de thuisploeg kwam niet sterk uit de startblokken. De eerste kansen van de wedstrijd waren - door eigen slordigheden achterin - zelfs voor de bezoekers. Gelukkig toonde reserve-keepster Sanne van Impelen meteen haar kwaliteiten door twee keer fantastisch te redden op inzetten van dichtbij.
In de 19e minuut opende Maarssen de score. De bal belandde na een ingooi voor de voeten van Marieke Baas die een een-twee aanging met Linda van der Meijden. Randje 16 meter haalde ze vervolgens verwoestend uit in de linkerhoek: 1-0. Vijf minuten later stond het al 2-0. Een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Cynthia Buis kon maar ternauwernood verwerkt worden door de keepster, waarna captain Lianne Grin de bal opnieuw inbracht. Bij de eerste paal frommelde Nikita Theteroglou vervolgens de bal via de keepster achter de doellijn.

In de 67e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. De loopactie vanuit het centrum naar de buitenkant van Marieke Baas was fenomenaal en de pass van Nico Schat op maat. Vanuit de draai rondde Marieke hem ook nog eens geweldig af met een diagonaal schot in de hoek: 3-0! Daarna ging het eindelijk swingen bij Maarssen en dat leverde kans op kans op. Binnen een paar minuten verscheen Marieke Baas twee keer voor de keepster, maar ze schoot in het zijnet en zag de bal rakelings voorlangs gaan. Ook Sharona Abels had een goede schietkans, maar de keepster wist hem goed te pareren.


In de 84e minuut haalde Sharona echter alsnog haar gram. De mooiste aanval van de middag belandde na veel schijven en loopacties voor de voeten van Sharona Abels. Die schoot de bal van buiten de 16 meter met een prachtige boogbal over de keepster heen. Meteen vanaf de aftrap scoorde Alcmaria de 4-1 na een chaotische situatie achterin. Het slotakkoord was echter voor Maarssen. In de 90e minuut scoorde Marieke Baas haar derde goal van de middag en bepaalde de eindstand op 5-1.

Meer berichten