Eerste prijs voor De Vechtse Parlevinkers in Winter Shantyfestival

MAARSSEN - Ieder jaar organiseert Stichting Muziek uit ’t Hart in Studio Oosterman in Aarlanderveen een Winter Shantyfestival. Het Winterfestival omvat drie dagen waarin totaal 12 Shantykoren in het weekend van 21 januari samenkwamen in Studio Oosterman. Op vrijdagavond streden de Vechtse Parlevinkers uit Maarssen tegen Shantykoor geen C te Hoog uit Zoetermeer, koor Bravour uit Woerden en Shanty-& Zeemanskoor de Turfschippers uit Vinkeveen om de wisseltrofee die beschikbaar wordt gesteld door de Koninklijke De Vries Scheepsbouw uit Aalsmeer.

De verwachtingen waren hoog gespannen, de koren presteerden boven hun kunnen en deden hun uiterste best om de wisseltrofee in de wacht te slepen. Dat het een serieuze strijd was bleek ook uit de samenstelling van de jury die de koren op een aantal onderdelen beoordeelde. Van de opstelling van het koor, de beoordeling van het repertoire, presentatie, meerstemmigheid, muzikale inhoud en last but not least de zangkwaliteit. Op al deze onderdelen scoorden de Parlevinkers beter dan de concurrenten.

Toen de jury na lang beraad de uitslag bekend maakte reageerde het aanwezige publiek enthousiast en beloonde het koor met een lang applaus. De trotse dirigenten Arie Vijfvinkel en Henk van Amerongen mochten de wisseltrofee na de muzikale strijd namens de Vechtse Parlevinkers in ontvangst nemen. In 2019 moeten de Parlevinkers hun trofee weer verdedigen. Zij hebben er alle vertrouwen in dat hen dit gaat lukken.

Meer berichten