In de Dorpskerk van Maarssen wordt op 6 november de vierde 'Dorpskerk Maarssen Zingt!' gehouden. Foto: Dorpskerk Maarssen
In de Dorpskerk van Maarssen wordt op 6 november de vierde 'Dorpskerk Maarssen Zingt!' gehouden. Foto: Dorpskerk Maarssen

Dorpskerk Maarssen zingt!

De volgende 'Dorpskerk Maarssen Zingt!'-dienst in de Dorpskerk van Maarssen is op zondag 6 november om 18:30 uur. Dit is de vierde van deze meezing-diensten.

MAARSSEN - Het Meere orgel zal worden bespeeld door Jaap Hoeflaken en Wilco Gijzen speelt trompet. Voorganger is dominee K. Hage uit Breukelen. Het thema van de dienst is 'Onderweg'. Tijdens deze dienst zal ook een toelichting worden gegeven op het lied: "De dag door Uwe gunst ontvangen…….".

Iedereen is van harte welkom deze zangdienst bij te wonen. Vanaf 18.00 uur staan de deuren open!

De Dorpskerk

De Dorpskerk, het oudste monument van Maarssen, is in 1519 gebouwd. Dit is twee jaar na de Reformatie (31 oktober 1517) waarop Luther 95 stellingen over de misstanden in de kerk heeft gespijkerd op de kapel te Wittenberg.

De Dorpskerk Maarssen kent een rijke historie. Momenteel wordt de kerk gebruikt door de wijkgemeenten Ichthus en Ontmoetingskerk van de Protestantse Gemeente Maarssen (PGM). Met diverse activiteiten, o.a. de Open Monumentendag, Kerstmarkt, Oliebollen drive-in en Oranjebraderie probeert de Dorpskerk inkomsten te genereren voor het behoud van dit schitterende gebouw. De Dorpskerk is dankbaar voor de vele plaatselijke ondernemers die sponsor zijn.

Voor meer informatie zie: www.dorpskerkmaarssen.nl

Meer berichten