Logo vechtstroom.nl


Examen Perisai Diri

Utrecht-Maarssen - Afgelopen zondag werden de examens gehouden van de Indonesische zelfverdedigingssport Perisai Diri (afgekort PD). Onder toeziend oog van een groep trainers met meer dan dertig jaar ervaring in de vechtkunst, moesten de deelnemers hun examen afleggen.

Hierin werden hun mentale en fysieke capaciteiten op de proef gesteld door onder anderen het examen af te leggen met wapens en door de zogenoemde “bela diri” technieken toe te passen. Hierin is het de bedoeling dat de persoon leert om zijn lichaam te verdedigen tegen een aanval en daarop terug te komen met een tegenaanval.

Vanaf 10.00 uur kwamen examenkandidaten de zaal in. Onder begeleiding werd er eerst een warming-up gegeven om de spieren goed los te krijgen zodat daarna de groepen in verschillende graduaties gesplitst kon worden. De gevorderde PD’ers moesten hun zwaardtechnieken, ontwijktechnieken en aanvalstechnieken kunnen laten zien aan de groep examinatoren. Hierbij werd er gekeken naar netheid van de houding, doeltreffendheid en het balans van het lichaam bij zo’n techniek. Nadat de deelnemers hun examen hadden afgerond moesten de examinatoren bij elkaar komen om te overleggen wie welke band zou halen. In totaal hebben dit keer acht PD’ers hun nieuwe graduatie behaald.

Meer berichten

Shopbox