Logo vechtstroom.nl


Foto van evenement in Stichtse Vecht: skeelerronde Maarssenbroek
Foto van evenement in Stichtse Vecht: skeelerronde Maarssenbroek (Foto: Maarten van Dijk/ PvdA)

PvdA Stichtse Vecht wil dat regeldruk voor organisatoren van evenementen wordt aangepakt

REGIO - De PvdA Stichtse Vecht is er trots op dat er in Stichtse Vecht veel particulier initiatief is om evenementen te organiseren. De organisatoren worden ondersteund door vele vrijwilligers die het gewoon leuk vinden om iets voor de gemeenschap van Stichtse Vecht te doen. Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving in Stichtse Vecht. Wethouder Van Dort gaf op de vrijwilligersavond nog aan dat "vrijwilligers onmisbaar zijn voor Stichtse Vecht”.

'Voorbeelden van evenementen die worden georganiseerd zijn: de Oranjefeesten, de Skeelerronde Maarssenbroek, Maarssen on Ice, de Sinterklaasintochten, braderieën etc. Het is de PvdA Stichtse Vecht bekend dat het voor de organisatoren een hele "strijd" is om de vereiste vergunningen te verkrijgen. Uiteraard staat ook bij de PvdA de veiligheid op de eerste plaats. Maar op grond van de signalen die wij opvangen achten wij verbetering van de dienstverlening vanuit de gemeente, de veiligheidsregio en andere overheidsinstanties van belang. Dit om de ervaren regeldruk terug te brengen.'

'Belangrijk is dat de instanties meedenken om het evenement tot een succes te maken. Verbeter de dienstverlening door de bejegening richting organisatoren en uitvoerenden te verbeteren. In de bejegening dient rekening te worden gehouden met het feit dat de organisatie van het overgrote deel van de evenementen in handen is van (kleine) verenigingen en groepen vrijwilligers. De dienstverlening naar hen toe is bijvoorbeeld te verbeteren door als gemeente te werken met vaste contactpersonen en een evenementen-coördinator, maar ook door regelgeving en procedures tegen het licht te houden (deregulering).'

Op 27 november 2017 heeft de PvdA hierover de volgende schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders van Stichtse Vecht.

Vragen:

1. Is het College bereid om een evenementen-coördinator aan te wijzen die proactief meedenkt met de organisatoren om het evenement tot een succes te maken en de regeldruk tot een minimum beperkt?

2. Is het College bereid is om de regels met betrekking tot het organiseren van evenementen te bezien op effectiviteit, efficiency en gebruiksgemak voor de ondernemers/ vrijwilligersorganisaties?

Meer berichten

Shopbox