Logo vechtstroom.nl


De winnaar van de vrijwilligersprijs is voor groepen is Park Podium Boom en Bosch.
De winnaar van de vrijwilligersprijs is voor groepen is Park Podium Boom en Bosch.

Verkiezing vrijwilliger van het jaar

BREUKELEN - Het is één van de gezelligste avonden van het jaar in Theater 4 in 1 in Breukelen: de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar. Gilde Stichtse Vecht ontving dit jaar achtentwintig inzendingen; veertien individuen en veertien groepen.

"Dit grote aantal inzendingen kenmerkt de bevlogenheid van de vrijwilligers in de Stichtse Vecht en daar zijn we trots op." Voorzitter van het Gilde Linda van Dort spreekt de aanwezigen toe. Het valt niet mee om het enthousiaste publiek stil te krijgen, toch lukt het haar om de aandacht te vragen voor de laatste keer dat Henny de With de als secretaris van het Gilde op he3eft getreden. De bloemen die hem voor dit feit zijn toebedacht zijn nog even zoek, dus kan De With zich van zijn taak kwijten: het bekendmaken van de winnaar. De jury heeft er ook dit jaar weer een hele klus aan gehad: hoe vergelijk je zulke verschillende mensen en hun vrijwilligerstaken. Mevrouw Esther Pesiwaissa- Ririassa is voorgedragen door FC Breukelen: Arjan Kroon door R.T.V. Stichtse Vecht en Vincent Stapper door Hartreanimatie Stichtse Vecht.

Als winnaar wordt Vincent Stapper gekozen. Zijn voordracht komt van Hartreanimatie Stichtse Vecht, maar ook voor de EHBO afdeling Vreeland, de Sportraad Stichtse Vecht en voor DOS Vreeland is Stapper zeer actief. Hij mag het beeldje dat Lolke van der Bij maakte voor de winnaar mee naar huis nemen.

Terwijl er vrolijke muziek klinkt wordt het podium vrijgemaakt voor de groepsnominaties. Nu worden niet de namen van individuen genoemd, maar worden de groepen naar voren geroepen van de Voedselbank Stichtse Vecht, van Park Podium Boom & Bosch en de vertegenwoordigers van Graag Gedaan Breukelen. het podium is helemaal vol gelopen wanneer de jury bekend maakt dat de keuze gevallen is op Park Podium Boom en Bosch, de groep vrijwilligers bestaat uit 50 á 60 personen die er al 23 jaar voor zorgen dat er op zondagmiddag in de zomer een succesvol programma tot stand komt en wordt uitgevoerd. Ronald Borst neemt de prijs in ontvangst en belooft dat ie een plekje gaat krijgen in de snackkar zodat zichtbaar wordt dat de prijs staat voor alle helpende handen tijdens de zondagmiddagen, maar ook voor degenen die klussen doen die minder zichtbaar zijn. Borst:" En natuurlijk zijn er nog nieuwe vrijwilligers welkom, vooral jongeren!"

De feestelijkheden gaan nog een poosje door. Drankjes en hapjes worden uitgeserveerd door de plaatselijke politiek, bijgestaan door verschillende anderen. Het Gilde kan terugkijken op een geslaagd vrijwilligersfeest.

Door Joke Stapper

Meer berichten

Shopbox