Logo vechtstroom.nl

Herdenking voor verdronken vluchtelingen op zondag 10 december

MAARSSEN - Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’ s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. In 2016 waren er meer dan 5.000 doden te betreuren. Halverwege 2017 zijn er al 2247 mensen overleden. Achter elk cijfer schuilt een mens van vlees en bloed met een eigen verhaal. Het gaat om mensen die meestal naamloos, in stilte sterven. Laten we hen niet vergeten en hen waardig herdenken. Op zondag 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, wordt in Maarssen voor de eerste keer een herdenking georganiseerd voor verdronken vluchtelingen aan de Europese grenzen.

De herdenking bestaat uit 3 delen:

15.00 uur - 16.30 uur: Voorprogramma in gebouw Open Hof in Maarssendorp. Een werkgroep van Amnesty International is aanwezig om aandacht te vragen voor het schrijven van kaarten aan gevangenen in de hele wereld. De directeur van Amnesty International Nederland, Eduard Nazarski, vertelt over de rol van Amnesty bij de vluchtelingen-problematiek in de wereld. Peter Rouw zal vanuit het Leger des Heils, Vluchtelingenwerk vertellen over de opvang van vluchtelingen binnen onze gemeente . Waar/hoe worden ze gehuisvest, waar lopen deze mensen tegenaan en wat wordt er van vrijwilligers gevraagd die hen begeleiden.

16.30 uur: start wandeling vanuit gebouw Open hof naar de Amnestree op het stationsplein in Maarssenbroek (Safariweg).

17.00 uur: rond dit tijdstip vindt een wake plaats voor verdronken vluchtelingen met medewerking van Ds. Jochem Stuiver.

De herdenking wordt georganiseerd door leden van de Gideonsbende Maarssen, de Verrijzenisgemeenschap, de Heilig Hart kerk, wijkgemeente de Ark / Ontmoetingskerk, Vluchtelingenwerk Midden Nederland. "We nodigen u allen van harte uit om, met bloem en/of kaars, met ons mee te lopen en te waken." Meer informatie via wake2017stichtsevechtverbindt@gmail.com.

Meer berichten

Shopbox