Logo vechtstroom.nl


Voorzitter Stichting Topvoetbal F.C. Breukelen Jurgen Reiprich - Foto: Marcel Heunks
Voorzitter Stichting Topvoetbal F.C. Breukelen Jurgen Reiprich - Foto: Marcel Heunks (Foto: Marcel Heunks)

F.C. Breukelen 3 tot 5

BREUKELEN - Het is bijna een jaar geleden dat door toenmalig trainer van F.C. Breukelen, Jamal Yahiaoui, de vuile was werd buiten gehangen. Het is bijna tijd voor weer een evaluatiemoment. Deze krant wil graag weten hoe het gaat en spreekt Jürgen Reiprich, voorzitter van stichting Topvoetbal Breukelen en destijds een van de gebeten honden.

"We wachten nog steeds op alle bewijzen die hij toen aankondigde. We hebben niets meer gehoord, dus laten we het over de huidige stand van zaken hebben". Op deze druilerige zondagochtend zit Reiprich er ontspannen bij. Hij straalt datgene uit wat op dit moment speelt rond de selecties. "Doordat we meer aandacht hebben besteed aan de professionalisering van onze organisatie, hebben we nu overal opgeleide trainers, een vernieuwde technische commissie en zijn we het project F.C. Breukelen 3 tot 5 gestart."

F.C. Breukelen 3 tot 5?

"Ja, dat is een project waarin we de ambitie hebben uitgesproken om over drie tot vijf jaar een stabiele eersteklasser dan wel hoofdklasser te zijn. Lager willen we niet."

F.C. Breukelen is niet een heel grote vereniging en het is nog maar de vraag of het lukt voldoende spelers te binden die meegaan in de ambities van de club. "Klopt, want we betalen niet, maar we hebben wel wat anders te bieden. We hebben een actieve businessclub en een groot netwerk, zowel binnen Stichtse Vecht als daarbuiten. We kunnen spelers bijvoorbeeld aan stageplaatsen helpen, of helpen werk te vinden. We kunnen dus heel goed topvoetbal op amateurniveau aan de maatschappelijke carrière verbinden. Voor een aantal spelers is dat een reden geweest om de overstap naar ons te maken. Dat betekent dat we zonder dat we spelers betalen toch een aantrekkelijke club zijn."

Breukelen kende weliswaar een goede voorbereiding, maar had geen geweldige start. "We hebben de pech gehad dat aan het begin van het seizoen, om verschillende redenen, vier belangrijke spelers geblesseerd waren. De ideale opstelling kon dus niet gemaakt worden. Spelers die net bij de selectie zaten en nog moesten rijpen, werden ineens voor de leeuwen geworpen. Dat hebben ze overigens uitstekend gedaan."

"De volgende stap in de professionalisering is dat het hoofdveld kunstgras krijgt en verlichting, zodat we het veel intensiever kunnen gebruiken en niet alleen voor het eerste elftal."

Meer berichten

Shopbox