Logo vechtstroom.nl


De jarige Voedselbank ontvangt nu eens zelf een cadeautje.
De jarige Voedselbank ontvangt nu eens zelf een cadeautje.

Welverdiend cadeautje voor jarige Voedselbank

Door Ria van Vredendaal

Stichtse Vecht – De Voedselbank Stichtse Vecht bestond afgelopen week 5 jaar. ''Niet echt een moment om te vieren, een Voedselbank die echt nog heel hard nodig is voor zo'n 100 gezinnen per week'', lieten de vrijwilligster van het eerste uur Marian de Winter en Jacqueline Stoop eerder in een interview aan de Vechtstroom al weten. ''Wel een moment om bij stil te staan.''

Dat deden ze vorige week donderdag, met een bijeenkomst voor iedereen die de Voedselbank de afgelopen jaren heeft geholpen.

Welgevuld

De jarige werd zelfs verblijd met een cadeau. De dames Ida en Marja van de Diaconie Ontmoetingskerk Open Hof boden een welgevulde mand aan, maar brachten tevens een cheque mee van 1.000 euro als eerste aanzet voor de broodnodige nieuwe bus die de Voedselbank nodig heeft.

Zwaar

Secretaris Jan Dijkstra en voorzitter Jerry Sterk toonden zich uitermate verheugd. ''Onze huidige bus voldoet niet meer. Hij krijgt wat mankementen en is in toenemende mate te klein om alle in- en uitgaande goederen te vervoeren. Ook is het voor onze vrijwilligers steeds zwaarder om zonder dat ze rechtop kunnen staan zware kratten te stapelen. Een nieuwe bus heeft momenteel dan ook onze eerste prioriteit.''

Onderschat

De Voedselbank is één van de drie genomineerde vrijwilligersorganisaties voor de verkiezing Vrijwilliger van het Jaar 2017, die op 24 november bekend wordt gemaakt. Nieuwe vrijwilligers, met name chauffeurs, zijn altijd welkom. Het belang van de Voedselbank wordt nog door veel mensen onderschat. Nu de crisis achter de rug, denken velen dat het dan ook wel weer goed gaat met alle Nederlanders. Maar dat is niet zo. De Voedselbank zal vermoedelijk nog vele jaren blijven voorzien in een behoefte. En misschien verdwijnt hij wel nooit meer. Reden te meer om de Voedselbank in ere te houden en zo mensen in de buurt een handje te helpen in hun dagelijkse strijd om rond te kunnen komen. Voor donaties en alle informatie kunt u altijd terecht op www.voedselbankstichtsevecht.nl. De organisatie zal u er bijzonder dankbaar voor zijn.

Meer berichten

Shopbox