Logo vechtstroom.nl


Lucien Leenheer verwacht ook dit jaar veel van de Speelgoedbank.
Lucien Leenheer verwacht ook dit jaar veel van de Speelgoedbank.

Speelgoedbank maakt kids blij

Stichtse Vecht – Na twee jaar op verschillende tijdelijke locaties geopereerd te hebben, in samenwerking met de Speelotheek Maarssen, gaat de Speelgoedbank Maarssen als zelfstandige stichting verder.

Tevens willen zij de gehele gemeente gaan bedienen, dus daarom ook een nieuwe naam: Stichting Speelgoedbank Stichtse Vecht. Een nieuwe, en hopelijk vaste ruimte, is gevonden in Bloemstede, achter basisschool De Wilde Wingerd, in dezelfde ruimte als de Voedselbank. Voorzitter Lucien Leenheer: ''Bij de bron, dicht bij de mensen waar wij dit allemaal voor doen. Voor kinderen uit gezinnen die het wat minder hebben. Gezinnen die al bekend zijn bij de Voedselbank én voor kinderen uit gezinnen die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank. Want elk kind verdient een cadeau voor de verjaardag, met Sinterklaas en Kerst.''

AH-actie

Op 4 november is de nieuwe Speelgoedbank van start gegaan. Inleveren van speelgoed kan in november en december tijdens de openingstijden, elke zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur. Voor grote partijen op afspraak, zie de website. Lucien: ''We zijn al aardig gevorderd met de inrichting van onze 'winkel'. Er is van alles welkom, nieuw en tweedehands. Wij zeggen altijd, stel jezelf de vraag: zou je het je eigen kind nog cadeau doen. Ook kinderfietsen en buitenspeelgoed mogen ingeleverd worden. Wat wij niet in ontvangst nemen zijn knuffels in verband met de hygiëne. Wij sorteren het speelgoed op leeftijd, maken het schoon, en vervangen waar nodig de batterijen zodat kinderen er gelijk mee kunnen spelen. De zogenaamde Goedzakkenacties bij AH zijn ook dit jaar inmiddels weer gestart. Bij de entree van elke vestiging staan zakken en kratten waar iedereen zijn overtollige speelgoed in kwijt kan. En de Bruna in Maarssen-dorp heeft ook een leuke actie. Daar kunnen mensen kinderboeken inleveren. Zij kunnen kiezen voor 50 procent korting op een tijdschrift of dit schenken aan de Speelgoedbank. Bruna doneert hiervoor boeken."

Meer berichten

Shopbox