Hunters of the Sky geven twee keer hun roofvogeldemonstratie tijdens de Piet Bakker Buitendag. Foto: Hunters of the Sky
Hunters of the Sky geven twee keer hun roofvogeldemonstratie tijdens de Piet Bakker Buitendag. Foto: Hunters of the Sky

Buitendag bij museum Vredegoed

Streekmuseum Vredegoed in Oud-Maarsseveen sluit op zaterdag 29 oktober het museumjaar af met de Piet Bakker Buitendag. Er zijn weer diverse activiteiten voor het hele gezin.

TIENHOVEN/OUD-MAARSSEVEEN - In 2014 organiseerde Piet Bakker de eerste Buitendag. Helaas is hij niet lang daarna overleden. Als hommage aan de natuurmens Piet Bakker heet de Buitendag vanaf dat moment de Piet Bakker Buitendag.

De dag begint om 10.30 uur met een optreden van historische draaiorgel De Klok. Er zijn 16 Kramen met zelfgemaakte jam, honing, kransen, schilderijen, houtwerk, beschilderde stenen, bloemen en andere werkstukken van natuurproducten. Een stand van Stichting Milieu & Natuur. Het Rad van Fortuin met leuke prijzen. Koffie, thee, frisdrank, verse appeltaart, pannenkoeken en… vers gerookte paling!

Er zijn brandblusdemonstraties, een demonstratie wol spinnen en rondritten met De Hinnikwagen. De eerste rondrit is om 11.30 uur, kaartjes 1,- euro pp, de kaartjes zijn verkrijgbaar bij de kassa. Om 12.00 en 14.00 uur treedt het Maarssens Grachtenkoor op.

Hunters of the Sky geven om 13.15 en 15.15 uur hun roofvogel-demonstraties. Op de Hooizolder van het museum kun je een aantal leden van de Aquarelgroep Maarssen aan het werk zien.

Gratis

De dag is gratis. Muntjes voor consumpties zijn te koop in het museum. Het streekmuseum is geopend, een bezoek met rondleiding kost 2 munten pp, voor jong en oud. De opbrengst is voor het behoud en onderhoud van het streekmuseum.

Zie ook www.vredegoed.nl

Meer berichten