'Prins zoekt Prinses' was één van de onderdelen van de benefietmiddag die Stichting Stinica had georganiseerd. Foto: Sebas Kosterman
'Prins zoekt Prinses' was één van de onderdelen van de benefietmiddag die Stichting Stinica had georganiseerd. Foto: Sebas Kosterman

Nieuw klaslokaal dankzij benefietmiddag weer wat dichterbij

In de Ark was zaterdag de benefietmiddag 'Straatkinderen naar school!' van stichting STINICA plaats. Dat leverde 265,- euro op, bestemd voor een extra klaslokaal voor straatkinderen.

MAARSSEN - De middag werd door voorzitster Silvia ingeleid met het indrukwekkende verhaal over de straatkinderen in de Mexicaanse stad Oaxaca, waar 5.000 kinderen op straat leven.

Deze kinderen verdienen hun geld met de verkoop van snuisterijen en snoep of het verlenen van kleine diensten zoals schoenpoetsen, autoramen wassen of een optreden. De kinderen gaan niet naar school en hebben daarom geen mogelijkheid om een toekomst op te bouwen.

Stel je voor....

De stad Oaxaca is qua aantal inwoners vergelijkbaar met de stad Utrecht. Stel je eens 5.000 straatkinderen in het centrum van Utrecht voor! Vijfduizend kinderen zonder enkel recht. Kinderen die bloot gesteld worden aan veel geweld en drugs. Kinderen waarvan vier op de tien te maken krijgen met seksueel geweld.

Het verhaal van Silvia werd ondersteund door een nieuwsfilmpje uit Oaxaca, die gemaakt is in samenwerking met het plaatselijke centrum Canica.

Prins zoekt prinses

Na dit aangrijpende verhaal nam 'presentatrice' Martine de aanwezigen mee naar de opnamestudio van het datingsprogramma 'Prins zoekt Prinses'. Tijdens een live uitzending ging prins Willem opzoek naar zijn droomprinses. Hij had de keuze uit Assepoesters met smetvrees, de ijdele Sneeuwwitje en Doornroosje die alles maar heel vermoeiend vond.

Na deze humoristische voorstelling van toneelgroep Voetlicht werd er een filmpje getoond over het centrum Canica. Kinderen vertelden waarom ze zo graag naar dit centrum gaan. Een vader vertelde dat het centrum ook investeert in de ouders, door bijvoorbeeld workshops voor ouders te geven of voedselpakketten uit te delen.

Meer op www.stinica.nl. Daar is ook op een teller te zien hoe ver de actie voor het klaslokaal is en hoe u hiervoor kunt doneren.

Meer berichten