Logo vechtstroom.nl


Barbershopkoor Lake District Sound bestaat 25 jaar. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: PR
Barbershopkoor Lake District Sound bestaat 25 jaar. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: PR

Lake District Sound bestaat 25 jaar: 'Zingen is leuk!'

Maarssen - Barbershopkoor Lake District Sound is al 25 jaar het visitekaartje in binnen- en buitenland, maar bovenal van betekenis voor heel Maarssen en Stichtse Vecht. Het koor bestaat uit dertig enthousiaste zangers die à capella, dus zonder muzikale begeleiding 4-stemmig prachtige songs zingen.

Close Harmony in de Barbershop-style, waarbij schitterende ballads afgewisseld worden met vrolijke up-tempo's. ''Wij zijn entertainers, zorgen voor een boeiende presentatie, en met ons veelzijdige repertoire willen wij ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan Stichtse Vecht verrassen met gratis optredens'', vertelt bestuurslid Harry van Loo. ''Zorginstellingen, vrijwilligers en woonvormen voor ouderen mogen zich bij ons melden door hun gegevens te sturen naar bestuur@lakedistrictsound.nl, wij nemen dan contact met hen op. En we hebben een wens: wij zien het koor graag uitgebreid met wat jongere zangers!''

Egbert Hazekamp vult aan: ''Zingen is leuk! Het publiek in vervoering brengen is het leukste wat er is. Dat is het doel waar wij voor repeteren. Hierin tot grote hoogte gebracht door onze geweldige dirigente Wil Saenen, een grote naam in de barbershopwereld. We kunnen ons haar permitteren dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds en het KFHeinfonds. Op onze wekelijkse repetitieavond in basisschool De Tweesprong, Fazantenkamp 159-160 in Maarssenbroek, is donderdag 9 november van 20.00 tot 22.15 uur iedereen welkom om eens te komen kijken en luisteren. Een gezellig gebeuren. Na de repetitie zingen we, onder het genot van een drankje, altijd nog even door, het zogenaamde afterglowen. Nieuwe leden hebben een gratis proefperiode van 2 maanden.''

Boekingen zijn er door heel Nederland, maar het koor heeft ook opgetreden in onder meer Hamburg, Bremen, Edinburgh, Glasgow, Brighton en Calpe. De komende tijd staat de barbershoppers een druk programma te wachten. Allereerst treden zij op tijdens de Vrijwilligersdag in Bison Shopping Center op 4 november, Op 16 november zijn ze op meerdere momenten te vinden bij de 80-jarige viering van Tuincentrum Van Ginkel. Ook op 9 december zijn ze hier aanwezig tijdens de kerstshow, en diezelfde avond in De Ark.

Van Loo: ''Wij werken dan samen met de Swinging Woodnotes, een vrouwenkoor uit Epe. Dat wordt écht show!'' Op 15 december nemen zij deel aan Lichtjesavond en zijn er kerstoptredens bij Geesberge. In januari nemen de zangers deel aan het Nederlands Korenfestival dat dan 50 jaar bestaat. Eind april volgend jaar maakt Lake District Sound een jubileumreis naar het Duitse Trier, met hun partners, waar zij ook op verschillenden locaties optredens verzorgen. In juni tenslotte is er een jubileumreceptie, waarover later meer.

Meer berichten

Shopbox