Logo vechtstroom.nl


Wethouder Jeugd in actie voor Pleegzorg

Ook in 2017 komt wethouder Koops in actie voor pleegzorg tijdens de landelijke Week van de Pleegzorg (1 t/m 8 november). Dit jaar doet zij dat o.a. door basisschool het Palet in Maarssen te bezoeken. Het Palet is een van de scholen die aan de landelijke actie deelneemt en een schoolhek aan pleegzorg doneert voor een spandoek met de oproep om pleegouder te worden. Dit ‘Doneer je schoolhek’-spandoek wordt donderdag 2 november om 15:00 uur hoogstpersoonlijk door de wethouder bij het Palet opgehangen, in aanwezigheid van de directie van school en pleegzorgorganisatie De Rading.

Pleegouders zijn nog steeds hard nodig

Op dit moment zijn in Nederland 19.000 pleegkinderen (0-18 jaar) die door ernstige problemen en onveiligheid (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Deze kinderen willen maar één ding: een fijne, veilige plek om tot rust te komen. Het aantal pleegouders dat zich aanmeldt om voor hen - deels of helemaal - te zorgen, daalt. Mede hierdoor wachten ook in uw regio kinderen op een passend pleeggezin.

Verschillende vormen van Pleegzorg

Vaak zijn pleegouders bekenden van het kind. Zoals een oom en tante, opa en oma of vrienden van het gezin. Maar er zijn ook onbekende mensen die pleegouder willen zijn. Gelukkig maar. Want niet ieder kind kan bij familie of bekenden terecht.

Om pleegouder te worden hoef je geen ‘standaard’ gezin te hebben. Iedereen die het leuk vindt en in staat is een kind of jongere veilig en gezond op te voeden, kan zich als pleegouder aanmelden. Dus ook alleenstaanden, samenwonende of getrouwde stellen en samengestelde gezinnen, met of zonder kinderen.

Allerlei Week van de Pleegzorg-activiteiten in ‘t land

Om zo veel mogelijk ogen op pleegzorg gericht te krijgen, worden speciaal voor de Week van de Pleegzorg uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor onder meer (aspirant) pleegouders en belangstellenden. De ‘Doneer je schoolhek’-actie is daar een van.

Op www.weekvandepleegzorg.nl leest u welke activiteiten bij u in de buurt worden georganiseerd.

Meer weten over Pleegzorg?

Ga naar www.pleegzorg.nl of www.rading.nl voor meer informatie.

Meer berichten

Shopbox