Logo vechtstroom.nl


Jubileumconcert door Orkest SDG uit Tienhoven

Orkest SDG uit Tienhoven geeft Zaterdag 25 november haar Jubileumconcert op een unieke locatie namelijk in de Copraloods van Evenementenlocatie DeFabrique te Maarssen/Utrecht. (Oude UTD)

Het orkest is er trots op dat zij haar 95-jarig jubileum mag vieren. Natuurlijk doet het orkest dat graag met U als bezoeker/luisteraar. Het concert staat onder leiding van dirigent Hans Boom.

Het thema is Orkest SDG 95 jaar jong en daarmee voorbereid op het Eeuwfeest.

De opening van het concert wordt verzorgd door het Jeugdorkest Stichtse Vecht. Dit Jeugdorkest is onderdeel van Orkest SDG. Onze nieuwe muzikanten zullen met trots het spits afbijten en hun uiterste best doen bij dit unieke concert.

Na het Jeugdorkest komt het groot orkest in actie! Orkest SDG laat zich van de beste kant horen en gaat een muzikale uitdaging aan met uitdagende goede muziek. Vooral muziek waarmee recht gedaan wordt aan 'SDG' door de jaren heen waarbij natuurlijk ook solisten uit eigen gelederen voor het voetlicht treden.

Er zullen originele werken voor fanfareorkest en mooie arrangementen van klassieke, eigentijdse en lichte muziek de revue passeren.

Bij het groot orkest zullen twee jonge (gast) solisten deelnemen die zijn doorgedrongen tot de halve en finale van het Prinses Christina Concours. Dit zijn Noortje van Doorn 17 jaar op Fagot en Martijn Boom 19 jaar op Marimba.

De Filmmuziek krijgt terecht een plek in het programma door een speciaal voor deze gelegenheid door oud lid van Orkest SDG, Thijs van Otterloo, geschreven arrangement van het nummer 'May it Be' van Enya. De Soundtrack van Lord of Rings.

Gezien de unieke Concertlocatie in DeFabrique zal ook de tune van de tv serie De Fabriek klinken. Ook hier is weer een link met Orkest SDG. De componist van deze tune Rogier van Otterloo is de vader van Thijs van Otterloo en was inwoner van Tienhoven.

De prijs van de toegangskaarten is €10, -- Kaarten zijn te bestellen via jubileumconcert@sdgtienhoven.nl of bij de leden van het orkest.

Informatie: www.sdgtienhoven.nl

Meer berichten

Shopbox