Logo vechtstroom.nl


21 Gemuda Dart Embassy

Met weer een hele grote groep enthousiaste darters een hartstikke leuk toernooi geweest. Eerst gezellig in poules om te bepalen wie er in de winnaars- en verliezersronde gingen spelen. En al meteen in de eerste leg van de avond gooide Vincent Lucardi een mooie 113 finish.

In mijn eigen poule had Peter Bijl een 109 finish. Toen de kruiddampen waren opgetrokken bleek Evert Randeraad de enige Loenenaar in de winnaarsronde. Een voormalig Loenenaar, Daniel Timmer had opdat moment de hoogste finish met 160. In de verliezersronde werd begonnen met best of 3. Helaas was het voor Jasper van Schie en onze hoogste finish specialist Daniel snel voorbij. Amadeo Timmer wist het tot de kwartfinale te schoppen, maar moest daar het daar helaas afleggen. Vanaf de halve finales werd het best of 5. In de eerste halve finale won Raymond Verhoef mede door een 108 finish met 3-1 van Martijn van Geffen. Ook Johan Schaap wist zich voor de finale te plaatsen. Hij won met 3-1 van Christel Keijzer. In de finale was Raymond duidelijk de sterkste en won met 3-0 van Johan. Raymond dus 1e, Johan 2e, en Christel en Martijn 3e. Alle 4 kregen zij een mooie beker aangeboden door Dartshop Hilversum. In de winnaarsronde meteen in de 1e ronde een paar krakers. Jeroen Louissen versloeg Marcel Snijders met 3-1, Nico van Os versloeg Friedo van Vliet en Marco Duivesteyn was duidelijk te sterk voor Patrick Voorn. Bij de laatste 8 ging Marco vrolijk verder en won met 3-1 van Jeroen. Fred van Kommer speelde solide en won met 3-1 van Michael Perk. Jari van Zon had kansen tegen Nico van Os, maar benutte ze niet en verloor met 3-1. In de halve finale was het op bij Fred en moest met 4-0 zijn meerdere erkennen in Marco. In de andere halve moest Peter Bijl het opnemen tegen regerend kampioen Nico. Peter die het keurig tot de halve eindstrijd had gebracht liep tegen zijn eerste nederlaag aan en moest toezien hoe Nico zich plaatste voor de finale. De finale Marco Duivesteyn tegen Nico van Os. Bij 1-1 zet Marco hem mooi weg op tops, maar komt Nico met een sterke 141 finish. Volgende leg is ook voor Nico. Het lijkt beslist, maar Marco komt toch nog terug tot 3-2. Dan is het toch echt over met een 12 darter beslist Nico de wedstrijd en wint met 4-2. 3 keer op rij de winnaar dus Nico mag de Gemuda wisselbeker in zijn bezit houden. De beker die gesponsord is door bouwbedrijf Bon bouw.

Er waren natuurlijk nog meer 100+ finishes, Jari van Zon 100, Jeroen Louissen 106, Marco Duivesteyn 110, Ray Verhoef 115 en Simon Wetzel en Nico van Empel 127.

De hoogste finish bleef dus voor Daniel Timmer met 160 die speler van Gemuda 1 is. Iedereen die zijn medewerking heeft verleend hartelijk dank, speciale dank voor Bernadette Boelhouwer en Lydia Keizer. En alle aanwezigen bedankt voor jullie komst en volgend jaar weer zo een top avond.

Meer berichten

Shopbox