Logo vechtstroom.nl


Rotaryclub Stichtse Vecht vaart met zieke kinderen

Zaterdag 2 september heeft Rotaryclub Stichtse Vecht, als elk jaar, weer een dagje uit georganiseerd voor zieke kinderen en hun ouders. Patiëntjes uit het Sophia Kinderziekenhuis, het Wilhelmina kinderziekenhuis en het UMC hebben zich voor deze dag aan kunnen melden. Meer dan 215 gasten werden om 10 uur ontvangen aan de oever van de Vecht bij Buitenplaats Goudestein, waar 26 versierde boten klaarlagen.

De versiering en cadeautjes waren ook dit jaar weer aangeboden door De Marskramer-Toys2Play te Breukelen. Terwijl iedereen aan boord ging klonk het muzikaal onthaal uit Muziekboot Notendop van Reinier Sijpkens. Niet alleen Rotarians maar ook vele anderen hebben belangeloos hun boot en stuurmanskunst ter beschikking gesteld voor dit jaarlijks terugkerend evenement.
Hoewel de weersvoorspellingen voor zaterdag somber waren was het de hele dag prachtig weer tussen Maarssen en de Loosdrechtse Plassen.
De tocht voer van Maarssen naar de Mijndense sluis waar de boten tegen twaalven aankwamen. Na de sluis werd de tocht voortgezet naar een eiland wat helemaal ingericht was om de kinderen feestelijk te ontvangen. Er was een grote tent opgebouwd met daarin tafels en banken waar naar hartenlust getekend en geschilderd werd. Ook stond er een uitgebreid buffet en het Rotary Barbecue team voorzag de gasten van de heerlijkste worstjes, hamburgers en wat niet meer.
Goochelaar en ballonvirtuoos Justin Vliegenthart vermaakte de kinderen met zijn trucs en balloncreaties en sneltekenaar Jeroen Busschers maakte de vermakelijkste tekeningen van zijn modellen. Aquabubbel verzorgde ‘aquabubbels’ voor in het water en ‘bouncing bubbels’ voor op het land om in rond te stuiteren. En ook dit jaar waren er weer speedboten van het Plassenschap om met de gasten op hoge snelheid, bij wijze van uitzondering, over het water te scheren.
De vele dankbare reacties van de gasten in de dagen daarna zijn voor Rotaryclub Stichtse Vecht de stimulans om deze dag elk jaar weer aan te bieden aan kinderen die ziek zijn en hun ouders.

Foto: Eveline ter beek, Fred van der Kroon

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox