Logo vechtstroom.nl


Wie wordt de kinderburgemeester van Stichtse Vecht? Foto: PR/gemeente Stichtse Vecht
Wie wordt de kinderburgemeester van Stichtse Vecht? Foto: PR/gemeente Stichtse Vecht

Wie wordt kinderburgemeester van Stichtse Vecht?

Stichtse Vecht - Een vakjury heeft drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht 2017-2018. Het gaat om Maria van der Valk, Mijke Moons en Rens Koene. Andel Sorée, voorzitter van de jury maakte de namen van de genomineerden afgelopen week bekend.

De jury maakte via gesprekken kennis met zes kandidaten die waren geselecteerd uit 24 aanmeldingen. In de gesprekken zetten de geselecteerde kinderen hun beste beentje voor en lieten zij met overtuiging zien waarom zij de meest geschikte kandidaat zijn.
De jury bestond uit Linda van Dort, wethouder Jongerenwerk, Aimée van der Puijl, initiatiefnemer en pleitbezorger voor de kinderburgemeester, Jolanda van Wijngaarden, schoolleider Wereldkidz Palet, Frank van Liempdt, fractievoorzitter van Lokaal Liberaal en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, en Andel Soree van Jeugd-Punt Stichtse Vecht.

Juryvoorzitter Andel Soree was onder de indruk van de kinderen: "Dapper dat ze het durven en ze zijn erg goed in het verwoorden van wat ze willen voor andere kinderen. Het niveau lag hoog. Het was moeilijk om een keuze te maken." De drie genomineerden gaan tot 19 september campagne voeren.

Tijdens de campagne kunnen ze duidelijk maken wat hun plannen zijn om kinderburgemeester te worden en kunnen zij flyers uitdelen. Woensdag 20 september is verkiezingsdag. Dan wordt de eerste kinderburgemeester van Stichtse Vecht officieel gekozen. Vanaf 08.00 uur kan op één van de drie genomineerde kandidaten een stem worden uitgebracht via www.stichtsevecht.nl/kinderburgemeester. Stemmen kan de hele dag. Op 21 september maakt burgemeester Marc Witteman de uitslag van de verkiezingen bekend.

De kinderburgemeester wordt geïnstalleerd in de raadsvergadering van 26 september. De benoeming loopt gelijk met het schooljaar: van september 2017 tot september 2018. Wat doet de kinderburgemeester? De kinderburgemeester gaat met burgemeester Marc Witteman of één van de wethouders mee naar voor kinderen belangrijke evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas, défilé Avondvierdaagse en de Koningsspelen. De kinderburgemeester gaat ook in gesprek met leeftijdsgenoten en volwassenen over dingen die kinderen belangrijk vinden in Stichtse Vecht. Hij of zij zorgt er voor dat de gemeente meer rekening houdt met de jeugd en praat met de burgemeester en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox