Logo vechtstroom.nl


Foto: PR/Thea de Bruin
Foto: PR/Thea de Bruin

Naam voor nieuw cultureel centrum in Loenen: Studio Idee

Loenen aan de Vecht - De naam van het nieuwe centrum voor ontmoeting aan de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht is afgelopen zaterdag bekend gemaakt. De naam van het cultureel educatieve centrum voor initiatief, actie en ontmoeting is: Studio Idee.

De naam, ingediend door Marije Vroom inwoonster van Loenen, is de winnende naam uit meer dan 170 inzendingen van bewoners uit de regio. Met deze bijdrage heeft zij een mooie prijs gewonnen: een tegoedbon bij de Jumbo in Loenen aan de Vecht ter waarde van 100 euro. Andere indieners van namen ontvingen ook prijzen in de vorm van tegoedbonnen bij horeca, winkeliers en dienstverleners uit Loenen en directe omstreken.

Studio Idee was van binnen en buiten op het terras versierd met vlaggetjes en ballonnen om bezoekers feestelijk welkom te heten. Binnen was een 'markt' georganiseerd waarop verenigingen en maatschappelijke organisaties uit de regio zich presenteerden en bezoekers zich konden laten informeren over cursussen of diensten. Buiten waren kinderen en volwassenen druk met spelletjes zoals sjoelbakken en jeu de boules. Nadat de nieuwe naam formeel was 'bezegeld' konden de loterij en veiling gestart worden, wederom met donaties van commerciële instanties en van particulieren. De bijdragen uit deze activiteiten en de foodmarkt, die later opende, zijn voor de inrichting van Studio Idee.

De organisator van deze actiedag was de Coöperatieve Vereniging 't Kampje-Plus. Deze vereniging heeft zich ingespannen om de recreatiezaal - van voorheen woonzorgcomplex 't Kampje - te behouden voor cultureel, maatschappelijke en (re)creatieve activiteiten voor bewoners van Loenen en omstreken. De programmering en ontwikkeling van uiteenlopende activiteiten is overgedragen aan kwartiermaker Carol Barenbrug. Komende week kan men de eerste activiteiten zien op de Facebookpagina studioideeloenen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox