Logo vechtstroom.nl


Kunstzinnige buren

Kunstzinnige buren

Ze liepen al een lange tijd met de gedachten om iets gezamenlijks te doen met hun creatieve creaties. Mieke heeft wel vaker in haar tuin een kleine expositie met succes georganiseerd. Caroline, de zomerbuurvrouw van Mieke, was er ook mee bezig. Op een warme zomerse namiddag en onder het genot van een wijntje werd het idee geboren om iets te gaan doen voor de kunstzinnige buurtjes. Er zijn genoeg creatieve mensen rondom de Scheendijk. Na wat bellen en vragen hadden de dames al snel tien kandidaten. Dit hadden er nog veel meer kunnen zijn. Velen gaan zich wel voorbereiden om volgend jaar ook mee te kunnen doen. Als het slaagt willen de dames dit als een jaarlijks terugkerend evenement op de Scheendijk in Breukelen gaan organiseren. Wat kunnen de bezoekers verwachten buiten een warm onthaal.

Fen Kneppel-Hoogeboom, tekent en schildert zowel realistisch werk als moderne kunst. Dit doet zij met een precisie die tegen het professionele aanligt. Het duurt dan soms ook maanden voordat zij zelf zegt, “oké, het is af”.

Marjolijn Tammer, geef haar iets in haar handen en ze maakt er wat van. Naast haar passie voor fotografie doet ze veel in keramiek, maar ook afbeeldingen in hout inbranden, kaarten maken en nog veel meer. Haar creativiteit kent geen grenzen.

Karin Cozijnsen, heeft haar passie gevonden in het maken en creëren van modellen van papier-maché. Haar kleurrijke creaties zullen in menig huiskamer niet misstaan. Fantasierijk en vrolijk kunnen we haar werk wel omschrijven.

Myra van den Eertwegh, Behalve dat zij al jaren cursussen geeft in Maarsen ziet ze kans, naast haar drukke bestaan, ook zelf met keramiek bezig te zijn. De veelzijdigheid van haar collectie is het bezichtigen waard.

Janny Rijnberk, textiel is haar passie, een hobby die een beetje uit de hand is gelopen. Al meerdere jaren maak zij met plezier schilderijen, kaarten en briefkaarten van textiel. Het soepele materiaal en de kleuren, het is als schilderen maar dan met stoffen en garens.

Caroline Blansjaar-Oostendorp, ruim vier jaar geleden is zij in aanraking gekomen met keramiek. Ze heeft vele cursussen gevolgd o.a. bij Myra. Ondertussen heeft ze een hele collectie opgebouwd. Haar fantasie kikkers zijn oogstrelend.

Mieke Petri Stoker, Een echte Breukelaar. Heeft haar sporen al lang verdient met haar keramiek. Haar vogeltjes staan al in menig huisgezin. Ook haar typische (dikke) dames zijn karakteristiek voor haar. Een lust om naar haar creaties te kijken.

Erna Heerema, maakt al ruim 20 jaar keramiek objecten. Onder meer schalen, appels, rouwfiguren, vogels, eenden, katten, muizen, tuinsierbollen, kamerfontein, etc. Zij volgt nog steeds keramiekcursussen bij Kunstencentrum te IJmuiden

Marja van Gorp, nadat zij een workshop volgde met leer was het hek van de dam. Eerst met name klein, handmatig genaaid werk. Inmiddels heeft ze haar eigen atelier bij de Danne Ateliers hier in Breukelen. Zij ontwerpt en maakt onder meer tassen, armbanden en portemonneetjes.

Wim Blansjaar, na samen met Rob een cursus houtbewerken te hebben gevolgd, is bij hem zijn fascinatie voor hout geboren. In dit weekend zal hij vooral zijn creaties met steiger- en gerecycled hout presenteren.

Rob Petri, vooral hout wat de natuur hem biedt en daar iets van maken heeft hij tot kunst verheven. Daarnaast maakt hij heel verfijnde kistjes en bakjes met een uiterste precisie. Je wordt er door gegrepen als je het ziet.

Het evenement ‘kunstzinnige buren’ wordt gehouden in het tweede weekend van september, 9 en 10 september. Vanaf 10:30 uur zijn de gasten welkom. De route begint op Scheendijk 11 bij Jachthaven de Toekomst.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox