Logo vechtstroom.nl


Martijn Hohmann kookt met vriend en buurtgenoot Robert de Bruijn. Ze leveren graag hun bijdrager aan de buurt.
Martijn Hohmann kookt met vriend en buurtgenoot Robert de Bruijn. Ze leveren graag hun bijdrager aan de buurt.

Martijn en Robert achter het fornuis voor buurtdiner

Nieuwersluis - Herinner je nog de eerste keer dat je het laantje inreed en Fort Nieuwersluis voor het eerst zag? Plotseling zijn de rollen omgedraaid en stelt hij me de vraag, waarmee hij aangeeft hoezeer de plek, waar hij vandaag zijn vrijwilligers-taak uitvoert, hem aan het hart gaat. Aan het woord is Martijn Hohmann (45), die samen met 'collega' en buurtgenoot Robert de Bruijn (50) deze avond het buurtdiner organiseert dat gehouden wordt in het grasveld achter Fort Nieuwersluis. Iedere eerste vrijdag van de maand is er in Nieuwersluis de 'Buurt What's Hap'; iemand uit de buurt kookt voor de buurt. 

Door Joke Stapper

Het idee is van Patrick Riet en Chantal Evers, die zorgen voor de dagelijkse gang van zaken in het Fort. De buurtgenoten kunnen zich voor een beperkte bijdrage inschrijven. Deze avond wordt de zesde editie van de Buurt What's Hap gehouden. Deze keer is het een Franse Avond. In plaats van de gebruikelijke twee of drie gangen zullen de koks Robert en Martijn vijf gangen voorbereiden.

Eerder waren er al een Indische en een Surinaamse maaltijd; een diner van lokale producten en op een avond werd er 'wild' bereid. Vanavond koken Martijn en Robert. Zij leveren graag hun bijdrage aan de buurt. Martijn woont al jaren met zijn gezin in Nieuwersluis en is begaan met de ontwikkeling van het Fort. Destijds werden er ideeën gevraagd voor de bestemming van het Fort. Inmiddels zijn er op de bovenverdieping een aantal kantoren gevestigd. De benedenverdieping is geschikt gemaakt voor horeca-activiteiten.

De ruimtes worden verhuurd voor vergaderingen, exposities en kleinschalige feestjes. Op zondag wordt er een theetuin gehouden, waarvoor een groep van vier vrouwen zich inzet. Omdat het diner in de open lucht wordt geserveerd zitten er, in plaats van de gebruikelijke 24 gasten, vanavond 38 deelnemers aan de tafels in het grasveld gedekt staan.

De koks hebben er zin in: "Het is een unieke kans om kennis te maken met je buurtgenoten. Wij genieten door deze avond onze passie uit te leven". Het geld dat overblijft komt, gaat naar Fort Nieuwersluis.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten