Logo vechtstroom.nl


Spelen in de speeltuin of op rondreis door Europa, iedereen beleeft de vakantie op zijn eigen manier.
Spelen in de speeltuin of op rondreis door Europa, iedereen beleeft de vakantie op zijn eigen manier.

'Zwemmen, golfen en freerunnen'

Loenen aan de Vecht - Och, och, och en ja hoor: belletje trekken en natuurlijk snel wegrennen. Een tafereel dat we de komende periode kunnen gaan meemaken. Voor sommige ouders is het zes weken afzien - ook voor sommige buurtbewoners trouwens -, maar voor de meeste kinderen is het feest want de schoolvakantie is begonnen.

Door Naomi Slijngard

De achtjarige Frederik, de broertjes Ryan en Nourdin, Mierem, en de tweeling Qais en Taim vertellen wat ze zoal gaan doen met al die vrije tijd. "Ik ga zes weken op vakantie. Drie weken met mijn vader en drie weken met mijn moeder", zegt Frederik uit Loenen. Met zijn vader gaat hij door Nederland varen en bij terugkomst drie weken met zijn moeder op pad. "Samen met mijn moeder ga ik in Frankrijk de huttentocht lopen in de bergen", zegt hij.

In tegenstelling tot hem gaan zijn vriendjes, de broertjes Ryan en Nourdin, dit jaar niet op vakantie. "Volgend jaar gaan we naar Griekenland, maar dit jaar blijven we thuis, ik denk dat we naar een pretpark gaan. We gaan ook zwemmen, golfen en freerunnen tijdens de sportweek", zegt Ryan.

Rondreis

De veertienjarige Mierem, die in Hilversum op de middelbare school zit maar in Loenen woont, heeft er dit jaar al een vakantie op zitten. Met zijn vader gaat hij meestal in de winter skiën, maar deze zomer gaat hij met zijn moeder broer en zus een hele maand naar Maleisië, Singapore en Cambodja. En als hij terug is, zal hij zijn schoolvrienden in Hilversum gaan opzoeken of gewoon gaan chillen op het voetbalveldje bij Kickestein of op het Doude van Troostwijkplein.

Qais en Taim hebben de laatste dag van school alle spullen in de klas opgeruimd en de tafels en stoelen schoon gemaakt. Juf Astrid en Hanneke hebben ze gedag gezegd om zes weken bij te komen. Dat houdt in heel veel buiten spelen met hun buurjongens en vriendjes Sander, Oliver en Valentino.

Ook gaan ze zwemmen en op vakantie in eigen land en met hun ouders naar onze zuiderburen. Er gaat dus nogal wat gebeuren in de zomervakantie. En ieder beleeft het op zijn eigen manier.

Reageer als eerste
Meer berichten