Logo vechtstroom.nl


De start van de Familieroute vorig jaar. Dit jaar kun je ervoor kiezen eerst te zwemmen en zo een duathlon te doen.
De start van de Familieroute vorig jaar. Dit jaar kun je ervoor kiezen eerst te zwemmen en zo een duathlon te doen. (Foto: Ria van Vredendaal)

Skeelerronde Maarssenbroek begint dit jaar met frisse duik

Achter de schermen wordt heel hard gewerkt om van de achtste Skeelerronde weer een groot spektakel te maken. Voorzitter Raimond Kerkhof: ''De samenwerking met Sportfondsen Stichtse Vecht, sinds vorig jaar onze hoofdsponsor, is goed bevallen. En dankzij het enthousiasme van Patrick Vergeer breiden we de samenwerking nog meer uit."

Door Ria van Vredendaal

MAARSSENBROEK - De Skeelerronde wordt gehouden op 10 september, tegelijkertijd met het Safarifestival waar je ondermeer kennis kunt maken met badminton, basketbal, snorkelen, Tai Chi, theater, volleybal, waterpolo, wedstrijdzwemmen, weerbaarheidstraining, zeemeerminzwemmen en yoga.

Raimond: "Het wordt die dag dus één groot sportief festijn met als doel: heel Stichtse Vecht in beweging te krijgen. Onze skeelers en lopers kunnen de dag beginnen met een frisse duik. En het valt samen met de Nationale Sportweek: sportiever kunnen we het niet maken!''

Duathlon

De Skeelerronde bestaat uit de familieroute van 5 km. en de 14 wijkentocht op skeelers, de korte korte-broekloop van 5 km, de lange-broekloop en de Rollende Ronde voor mensen die minder goed ter been zijn, met rollator of rolstoel.

Raimond: ''Door de nauwe samenwerking met het Safarifestival kan je voor maar 6 euro 's morgens om 11 uur starten in het zwembad en kan je vanaf 12 uur kiezen of je gaat skeeleren of lopen. Bij de inschrijving kan je deze optie kiezen, een heuse duathlon."

Inschrijven vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het mogelijk om je via de site in te schrijven. Raimond: "Als de betaling voor 20 augustus binnen is, zorgen wij dat je T-shirt klaar ligt bij de stand. Ook op de dag zelf is het mogelijk om je nog in te schrijven. Een T-shirt, tevens 'stempelkaart' kunnen we dan echter niet garanderen. En zorg dan vooral dat je dan gepast kan betalen."

"Op het Safari-plein zullen er weer diverse activiteiten voor de achterblijvers/supporters zijn, zodat zij zich geen moment hoeven te vervelen. Daarover in september meer."

Hulp en sponsors gezocht

Een evenement als de Skeelerronde kan niet bestaan zonder de steun van sponsoren en de hulp van vrijwilligers. Het huidige bestuur, met naast Raimond secretaris/hoofdcoördinator Henneke van Leeuwen en bestuurslid Ewald Wermuth, heeft nog een vacature voor een penningmeester, die tevens de subsidie en vergunningen beheert.

Naast deze belangrijke vrijwilligersbaan zijn er nog tal van taken waarvoor men op zoek is naar vrijwilligers. Zoals verkeersregelaar, coach of activiteitenbegeleider, assisteren bij de stempelposten, medailles uitdelen en helpen met de EHBO. Sponsors zijn heel hard nodig en er wordt ook iemand gezocht die sponsoren wil werven.

Voor informatie, aanmelden en inschrijven: www.skeelerrondemaarssenbroek.nl

reageer als eerste
Meer berichten