Logo vechtstroom.nl


Michael Kulkens van stichting TButterfly vertelt de leerlingen van De Tweemaster in Nigtevecht over de gevaren van appen en bellen in het verkeer.
Michael Kulkens van stichting TButterfly vertelt de leerlingen van De Tweemaster in Nigtevecht over de gevaren van appen en bellen in het verkeer. (Foto: Nick Homan)

Indrukwekkende gastles over gevaar van appen en bellen in verkeer

Leerlingen van groep 7/8 van OBS De Tweemaster in Nigtevecht kregen afgelopen week een indrukwekkende en bijzondere gastles op school. Michael Kulkens van stichting TButterfly kwam ze voorlichting geven over de gevaren van appen en bellen in het verkeer.

NIGTEVECHT - TButterfly geeft voorlichtingen op diverse basisscholen en voortgezet onderwijs scholen, door heel Nederland over deze gevaren en zet zich in voor onder andere apploos fietsen.

Kulkens is de vader van Tommy Boy, die op augustus 2015 verongelukte in Bussum. Dit kwam mede doordat hij op de fiets appte. Het verhaal dat hij vertelde ging ook over zijn zoon. Apploos in het verkeer, dat wil hij bereiken.

Van levensbelang

Meester Nick Homan van De Tweemaster: "De kinderen hebben aandachtig naar het indrukwekkende verhaal van Tommy Boy geluisterd. Vooral voor deze doelgroep, kinderen die volgend jaar met de fiets naar hun nieuwe school gaan, zijn dit soort lessen letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Dit verhaal moet zoveel mogelijk verspreid worden onder de jongeren in Nederland."

Op de site www.tbutterfly.nl kunt u hier meer over lezen, zodat u thuis ook weet hoe u dit met uw kind kunt bespreken. Via deze site is ook een app te downloaden die de telefoon in fietsmodus zet en waarmee de kinderen ook leuke prijzen kunnen winnen.

Cheque

Na afloop van de gastlessen op De Tweemaster - en in Loosdrecht op de scholen De Catamaran en De Linde - werd een cheque van 150,- euro namens de drie scholen overhandigd aan Kulkens. Hier kunnen nieuwe projecten, zoals bijzondere Tommy-Boy stoplichten, gefinancierd worden.

reageer als eerste
Meer berichten