Kinderwerk

We zijn gezegend met heel veel kinderen in onze gemeente. Voor alle leeftijden bieden we verschillende programma's aan. Voor de allerkleinsten is er crèche. De kinderen van de basisschool hebben hun eigen 'kinderkerk'. En ook voor de tieners, de 'Firesparks' is er een eigen programma.

Crèche

Iedere zondagochtend, behalve de vijfde zondag, is er crèche voor de allerkleinsten van 0-4 jaar. Zo kunnen de ouders van de kinderen ook op de tweede en vierde zondag de kringen bezoeken of naar de samenkomst in kleine groepen gaan.
Deze jongste groep van onze gemeente leert zo al vroeg leeftijdsgenootjes kennen, speelt met elkaar en luistert soms naar een Bijbelverhaal uit een kinderboekje. We hopen dat ze door de liefdevolle zorg van onze crèche leiders ook een stukje van de liefde van Jezus mogen ervaren.

 

Kinderkerk

Kinderen van groep één tot acht zijn welkom in de kinderkerk. Deze is in 2020/2021 ontstaan. Er gebeuren daar prachtige dingen. De meeste kinderen zijn dolenthousiast! Ze nemen zelfs vriendjes, vriendinnetjes of klasgenootjes mee. Ook wanneer die Jezus nog helemaal niet of niet zo goed kennen. En dat doet vervolgens ook weer wat met de ouders van deze kinderen… Het is gaaf dat de kinderen zo een instrumentje zijn om mensen dichter bij Jezus te brengen.

Het kinderwerk is nu georganiseerd in twee verschillende vormen. De 2e en 4e zondag van de maand is er een grote kinderkerk en gaan de kinderen niet in verschillende leeftijdsgroepen uiteen. Bij de kinderkerk op de 1e en de 3e zondag gebeurt dat wel. De kinderen gaan dan in leeftijdsgroepen naar verschillende lokalen.

Tot de zomervakantie is er op de 4e zondagen helaas geen kinderkerk. Dit zijn de zondagen waarop we thuis in kringen bij elkaar komen (23 april en 25 juni). De kinderen van de basisschool leeftijd schuiven dan aan bij de kringen van hun ouders.

 

Firesparks

De tieners vanaf de brugklas van de Vechtstroom Gemeente noemen zich de ‘Firesparks’. Ze komen op een eigen locatie bij elkaar om de week op de vrijdagavond. Op de 2e en de 4e zondag komen ze in de Spiegel bij elkaar om hun eigen samenkomst te beleven in een van de lokalen.