Logo vechtstroom.nl


De 80-jarige Herman Jansen uit Maarssenbroek (rechts) deed mee aan de HomeRide en haalde 1.530,- euro op voor de Ronald McDonald Huizen.
De 80-jarige Herman Jansen uit Maarssenbroek (rechts) deed mee aan de HomeRide en haalde 1.530,- euro op voor de Ronald McDonald Huizen. (Foto: Ruud Rijksen)

Herman oudste deelnemer HomeRide

Deelnemers aan de sponsorwielertocht en sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds hebben meer dan één miljoen euro opgehaald. Dat is een nieuw record voor de actie die vrijdag en zaterdag in estafettevorm non-stop werd gehouden. Onder hen de 80-jarige Herman Jansen uit Maarssenbroek.

Door Ria van Vredendaal

MAARSSENBROEK - De 'HomeRunners' renden 200 kilometer vanaf het Domplein langs onder meer Maarssen, in een hartvormig parcours. De 'HomeRiders' fietsten vanaf de start op het Domplein in Utrecht een route van 500 kilometer langs diverse Ronald McDonald Huizen.

Eén van deze fietsers was de 80-jarige Herman Jansen uit Maarssenbroek, tevens de oudste deelnemer. Zijn streven was om minstens 1.500,- euro op te halen.

''Mede dank zij het artikel in de Vechtstroom hebben wij het gestelde doel van 1500,- bereikt'', laat verzorger Ruud Rijksen weten. In totaal haalde Herman 1.530,- euro op.

Herman reed in het Homerideteam Administratiekantoor Nefkens. Doel van dit team was om in elk geval 15.000,- euro op te halen voor de Ronald McDonald Huizen. Ook dat doel is gehaald: het team haalde uiteindelijk 17.895,- euro op.

Met dank aan alle mensen die Herman en de rest van het team hebben gesponsord.

Reageer als eerste