Logo vechtstroom.nl


Toeschouwers bekijken de badeendjes in natuurzwembad Zwemlust te Nieuwersluis: welke gaat de race winnen?
Toeschouwers bekijken de badeendjes in natuurzwembad Zwemlust te Nieuwersluis: welke gaat de race winnen? (Eigen foto)

Badeendrace voor de natuurzwembaden in Nieuwersluis en Breukelen groot succes

Vrijdag 23 juni was het direct na afloop van de zwemvierdaagse een groot spektakel in natuurzwembad Zwemlust in Nieuwersluis. Om 20.00 uur werden precies 3000 badeendjes losgelaten voor de eerste badeendenrace georganiseerd door Lionsclub Over Holland. De actie leverde uiteindelijk tenminste 4.000,- euro op!

NIEUWERSLUIS - Mede dankzij de steun van onze lokale ondernemers was er aan de finish voor de eerste 47 badeendjes een mooie prijs beschikbaar. De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gehad.

De stevige westenwind, met vlagen uit alle hoeken, leverde voor de 200 toeschouwers een boeiende eendenwedstrijd op. Na een spannende race, waarin badeend nummer 405 lange tijd op kop lag, lukte het uiteindelijk badeendje 2986 om als eerste de finish te bereiken en er met de hoofdpprijs, een ipad, vandoor te gaan. Badeendje 405 moest uiteindelijk genoegen nemen met een 9e plek.


Massale steun

Tijdens de verkoopacties in de afgelopen weken hebben de inwoners van Stichtse Vecht massaal hun steun gegeven aan dit initiatief. Er zijn meer dan 3000 badeendjes verkocht, waarmee de netto-opbrengst van deze actie tenminste 4.000,- euro bedraagt ten bate van de natuurzwembaden Zwemlust in Nieuwersluis en De Meent in Breukelen. Beide zwembaden kunnen hiermee substantiële verbeteringen aanbrengen in hun faciliteiten.

Gelet op alle positieve reacties bij toeschouwers, sponsors, deelnemers, organisatie en de zwembaden, is de eerste badeendenrace een groot succes geworden. Een tweede editie van de race in 2018 is daarmee vanzelfsprekend en een lange traditie van badeendenraces lijkt geboren.

Reageer als eerste