Logo vechtstroom.nl


Niké Telkamp uit Maarssen met haar bronzen medaille, die ze won op het NK 100mtr schoolslag.
Niké Telkamp uit Maarssen met haar bronzen medaille, die ze won op het NK 100mtr schoolslag. (Eigen foto)

Niké Telkamp uit Maarssen wint Brons op NK zwemmen

In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven vond van 15 t/m 18 juni het Nederlands kampioenschap zwemmen lange baan voor junioren en jeugdzwemmers plaats.

EINDHOVEN/MAARSSEN - Utrecht Swimming zwemster Niké Telkamp uit Maarssen kan terugkijken op een prima kampioenschap. Ze verscheen op vier afstanden aan de start, in al haar races wist ze haar persoonlijke records aan te scherpen.

Op de 100mtr schoolslag wist Niké zich in een spannende race naar een mooie bronzen medaille te zwemmen. Op de 50mtr schoolslag greep ze net naast het eremetaal, 0.17sec kwam ze te kort voor brons. Op de 200mtr schoolslag zwom ze zich naar een mooie 7de plek. En met een mooi persoonlijk record zwom ze naar een 14de plaats op de 200mtr wisselslag.

Olivier Jans

Olivier Jans, eveneens uit Maarssen, had zich op meerdere afstanden geplaatst voor de finales. Met een mooi persoonlijk record van maar liefst 11sec behaalde hij de 7de plek op de 1500mtr vrije slag. Op de 400mtr wisselslag wist hij met een pr van ruim 6sec naar de 7de plek te zwemmen.

Reageer als eerste