Logo vechtstroom.nl


ParkPodium in Boom en Bosch Breukelen start weer komende zondag. Met twee optredens per middag.
ParkPodium in Boom en Bosch Breukelen start weer komende zondag. Met twee optredens per middag. (Foto: ParkPodium)

ParkPodium start weer: een Breukelse traditie op zondagmiddag

Zondag 25 juni wordt het startschot gegeven voor het 23e seizoen ParkPodium in Breukelen. Het festijn in Boom en Bosch staat ook nu weer garant voor tien zondagen vol muziek en theater.

Door Iësta Vis

BREUKELEN - Dit jaar begint ParkPodium met bekende muzikanten Jan Rot, Marjolein Meijers en Jan van der Meij. "Een goed begin, waar we erg trots op zijn," vertelt Ronald Borst, voorzitter van Stichting ParkPodium. "We zijn blij dat we mogen beginnen met een bekende act." Ronald is sinds een paar jaar voorzitter van Stichting ParkPodium Boom en Bosch en doet dit met veel plezier.

"ParkPodium is een vaste waarde in Breukelen geworden. Men weet dat er elke zondag iets te doen is in Boom en Bosch en hebben verschillende redenen om te komen. Sommigen komen omdat zij een bepaalde band heel goed vinden, of juist om nieuwe muziek te ontdekken. Of ze komen voor de gezelligheid; er zijn altijd wel bekenden op ParkPodium."

Twee acts

Om iedereen te kunnen bedienen, worden er op één middag twee totaal verschillende acts neergezet. Zo zit er altijd wel iets tussen wat je leuk vindt en krijg je ook de kans om iets nieuws te ontdekken. Elk jaar verheugt Ronald zich weer de optredens en de bezoekers, die in groten getale naar het park komen. Maar er moet natuurlijk wel veel omheen geregeld worden.

"We hebben 40 á 50 vrijwilligers die elk jaar weer keihard werken om alles rond te krijgen. Op zondagochtend rond 10.00 uur beginnen zij en ze gaan pas weg als de laatste bezoeker naar huis is. Ook de cateringwagen wordt geheel gerund door vrijwilligers. Elke week maken hobbykoks lekkere hapjes, waarvan de verkoopopbrengsten geheel voor ParkPodium zijn. We zijn ontzettend blij met deze vrijwilligers; zonder hen zou het niet lukken om deze tien zondagen goed te laten verlopen."

Wensen? Laat het weten op de vernieuwde site

"De dank voor alle adverteerders en sponsoren is dan ook groot", aldus Ronald. "Zonder al deze mensen kunnen we de concerten gratis toegankelijk houden."
Stichting ParkPodium is altijd bezig met vernieuwen en verbeteren. Zo kan er vanaf dit jaar bijvoorbeeld met PIN betaald worden.

De stichting is heel nieuwsgierig naar wat de bezoekers eventueel anders willen zien. Daarom hebben zij vanaf deze week een vernieuwde website waar bezoekers hun feedback achter kunnen laten: www.parkpodium.nl. Hier vindt u ook het programma.

reageer als eerste