Logo vechtstroom.nl


De zwem veilig cursus bij zwembad 't Kikkerfort. Dit zwembad in Breukelen heeft de Licentie Zwem-ABC behaald.
De zwem veilig cursus bij zwembad 't Kikkerfort. Dit zwembad in Breukelen heeft de Licentie Zwem-ABC behaald. (Foto: zwembad 't Kikkerfort)

Zwembad 't Kikkerfort in Breukelen trots op behalen licentie Zwem-ABC

Zwembad 't Kikkerfort in Breukelen heeft de Licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee voldoet 't Kikkerfort aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma's.

BREUKELEN - Bedrijfsleider Fokker van zwembad 't Kikkerfort is blij met de licentie. "We zijn trots op het behalen van de licentie. Zwemlessen van hoge kwaliteit zijn voor ons altijd erg belangrijk. Daarnaast gaan wij serieus om met wet en regelgeving. Als dit erkend wordt door het Nationaal Platform Zwembaden NRZ, dan is dat een extra bevestiging dat wij goed bezig zijn'.

Sinds jaren wordt er bij zwembaden waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt volgens de afzwemeisen. Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC krijgt de klant meer duidelijkheid, doordat een zwemlesaanbieder ook wordt getoetst op andere zaken.

Zaken als: is er voldaan aan wet- en regelgeving, is de zwemlesgevende gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werkt de zwemlesaanbieder volgens de Gedragscode Zwembranche, is de zwemlesgevende voldoende opgeleid, is er nagedacht over de manier van lesgeven, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles, is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure.

Voldoen aan nieuwste eisen

't Kikkerfort heeft de Licentie Zwem-ABC behaald en voldoet daarmee aan deze nieuwe eisen.

Het Zwem-ABC wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden NRZ. Dit is de landelijke organisatie die de Nationale Zwemdiploma's uitgeeft en toeziet op de kwaliteit van het zwemonderwijs, de zwemveiligheid en zwemvaardigheid. Deze organisatie streeft naar continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC. De Licentie Zwem-ABC is een volgende stap in dit proces.

Straks alleen zwemles-ABC bij zwembaden met licentie

Marriët Mittendorff, voorzitter van het Nationaal Platform Zwembaden NRZ: "Het is belangrijk dat we door het hele land dezelfde kwaliteitsnormen hanteren als het gaat om het behalen van de zwemdiploma's. Zwemlesaanbieders krijgen tot 1 januari 2018 de tijd om te voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen van de Licentie Zwem-ABC."

"We weten dat de lessen deugen en dat er duidelijke richtlijnen en vereisten zijn voor zwemonderwijzers en zwembaden bij zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van een Licentie Zwem-ABC. Ouders kunnen bij het kiezen voor het Zwem-ABC dan verzekerd zijn van kwaliteit. Alleen zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van de Licentie Zwem-ABC mogen vanaf 1 januari 2018 het Zwem-ABC nog uitgeven."


Zwembad 't Kikkerfort in Breukelen. (Foto: 't Kikkerfort)

reageer als eerste